"Mindennapi csokoládénkat add meg nekünk ma!" - Ez az Ambrosía Chocolate szlogenje, amit mi olyan komolyan veszünk, hogy már-már kötelező jelleggel indítunk minden reggel pár falat csokival, csak úgy reggeli előtt (néha helyett).
Ezen a blogon nemcsak a saját kézműves csokoládéinkat fogjuk népszerűsíteni, hanem magát a csokoládéfogyasztást is, mert azt vettük észre, hogy Magyarországon majdnem, hogy bűnnek számít rendszeresen csokit fogyasztani. Bűn is, ha rossz minőségű, már-már a kommunális hulladék kategóriába sorolható, margarinos-doboz-nyalogatós érzést visszaadó ipari-szemét édességeket fogyasztunk.
De ha igazi csokoládét eszünk, attól nemcsak jobban érezzük magunkat, de még egészségesebbek is lehetünk, mert a csoki nem más, mint az Istenek Eledele (mint az ambrózia is).
Eloszlatunk majd írásainkkal pár tévhitet, és rengeteg receptet osztunk meg, hogy otthon is ki tudjátok próbálni, milyen az igazi csokoládé-élmény. Mert azt nem valószínű, hogy megveszed a Tescoban ;).
Életem legelső bonbon-próbálkozása a a képen. 70%-os étcsokiból és enyhén mentolos tejszínes töltettel készült. ISTENI volt, kb. 3 perc alatt fogyott el az első 24 darab :).
Utolsó kommentek