2012.08.05.
15:30

Írta: Ambrosía

Brownie recept - a csokoládés sütemények királynője

Majd írok egyszer a csokoládés sütemények királyáról is – az a trüffel torta -, de hölgyeké az elsőbbség, és különben is, nemrég pont ezt sütöttem. Szerencsére volt múlt héten pár hűvösebb nap ebben a száraz és forró nyárban, így nem tűnt istenkáromlásnak bekapcsolni a sütőt.

És persze mit süt Ambrosía? Csokis sütit!

Brownie recept

Hozzávalók 4 csokiimádó főre:

10 deka vaj

10 deka étcsoki

15 deka tejcsoki

20 deka cukor

15 deka liszt

2 egész tojás

1 csomag sütőpor

1 csipet só

Technológiai utasítás:

A csokikat egy nagy tálba teszem, és a mikróban összeolvasztom őket, kb. 20 másodpercenként kivéve és megkeverve. Ha folyósra olvadtak, akkor hozzákeverem a vajat, a cukrot, a sütőport, és a csipet sót. Mivel ezek lehűtik a kb. 40-50 fokos csokikat, ekkor keverem bele a két egész tojást. A végére marad a liszt beleszórása, két részletben.
Gyakorlatilag végig lehet folyamatosan keverni, nyugodtan lehet használni robotgépet is.

Aztán az egészet kivajazott-lisztezett tepsibe simítom – majd meglátod, igen érdekesen viselkedik a tészta nyersen, szinte él a sok kakaóvajtól  – és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.

SAM_1042.JPG

Ez az adag egy normál – nagy - tepsiben kb. 1.5-2 cm vastag tésztát eredményez. Ha megduplázod az adagokat, akkor magasabb tészta lesz belőle, de a sütésnél vigyázni kell, hogy mire a közepe átsül, az alja ne égjen meg!

Mikor készen van, lehet rászórni reszelt csokit is, de egyébként erre nem lesz idő, mert még forrón elfogy azonnal ;).

Ha van otthon vanília vagy pisztácia jégkrém, akkor halmozz a sütire belőle és garantáltan függő leszel!

UPDATE: brownie + duplacsokis bomba. Próbáld ki, és imába foglalod a nevem :))

Szólj hozzá!

Címkék: tojás csokoládé csoki cukor sütőpor liszt étcsoki tejcsoki brownie recept brownie sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://ambrosia-chocolate.blog.hu/api/trackback/id/tr54696813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása