Majd írok egyszer a csokoládés sütemények királyáról is – az a trüffel torta -, de hölgyeké az elsőbbség, és különben is, nemrég pont ezt sütöttem. Szerencsére volt múlt héten pár hűvösebb nap ebben a száraz és forró nyárban, így nem tűnt istenkáromlásnak bekapcsolni a sütőt.
És persze mit süt Ambrosía? Csokis sütit!
Brownie recept
Hozzávalók 4 csokiimádó főre:
10 deka vaj
10 deka étcsoki
15 deka tejcsoki
20 deka cukor
15 deka liszt
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Technológiai utasítás:
A csokikat egy nagy tálba teszem, és a mikróban összeolvasztom őket, kb. 20 másodpercenként kivéve és megkeverve. Ha folyósra olvadtak, akkor hozzákeverem a vajat, a cukrot, a sütőport, és a csipet sót. Mivel ezek lehűtik a kb. 40-50 fokos csokikat, ekkor keverem bele a két egész tojást. A végére marad a liszt beleszórása, két részletben.
Gyakorlatilag végig lehet folyamatosan keverni, nyugodtan lehet használni robotgépet is.
Aztán az egészet kivajazott-lisztezett tepsibe simítom – majd meglátod, igen érdekesen viselkedik a tészta nyersen, szinte él a sok kakaóvajtól – és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Ez az adag egy normál – nagy - tepsiben kb. 1.5-2 cm vastag tésztát eredményez. Ha megduplázod az adagokat, akkor magasabb tészta lesz belőle, de a sütésnél vigyázni kell, hogy mire a közepe átsül, az alja ne égjen meg!
Mikor készen van, lehet rászórni reszelt csokit is, de egyébként erre nem lesz idő, mert még forrón elfogy azonnal ;).
Ha van otthon vanília vagy pisztácia jégkrém, akkor halmozz a sütire belőle és garantáltan függő leszel!
UPDATE: brownie + duplacsokis bomba. Próbáld ki, és imába foglalod a nevem :))
Utolsó kommentek