2012.07.11.
10:49

Írta: Ambrosía

Duplacsokis bomba - recept

A meleggel az a baj, hogy a csoki 30 celsius fok közelében már igen csak nagy kedvet érez ahhoz, hogy megolvadjon...

Szóval melegben nem csinálunk bonbont, nem készítünk töltött táblás csokoládét, hanem azon gondolkodunk, milyen hűs, hideg finomságot rittyentsünk a hűtő alsó rekeszében szomorkodó csokoládéból. Ja, és ha már csokis és hűs, akkor legyen mindjárt duplacsokis, mert úgy szép az élet, ha tele van csokival :).

Így született meg a Duplacsokis bomba receptje. Vigyázat, erősen addiktív!

duplacsoki.png

Duplacsokis bomba

Hozzávalók 4 csokiimádó személyre:

12.5 deka ét csokoládé

15 deka tej csokoládé

4 deci tej

4 deci tejszín

12 deka kristálycukor

4 tojás sárgája

Technológiai utasítás:

A tojások sárgáját fehérre keverjük a cukorral. Aztán felöntjük a tejjel, odatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve, kis lángon kb. 5-6 percig főzzük, míg feltételezhetővé válik, hogy minden tojásmolekula megkapta a szükséges hőkezelést.

A kapott sárga öntetet kettévesszük. Az egyik felébe az étcsokit keverjük bele, a másik felébe a tejcsokit. Addig kevergetjük, míg az összes csokirész el nem olvad szépen. Ha ez kész, várunk kicsit, hogy hűljenek, közben fel lehet verni a tejszínt habbá.

Most van három edényünk, három különböző színű és állagú finomsággal: a tejszínt a hűtő sima részébe tesszük, a csokis önteteket viszont be lehet tenni a fagyasztóba, így edénnyel együtt, és kb. 10 percenként rájuk lehet nézni, és meg lehet keverni, hogy dermedjenek, de azért ne fagyjanak csonttá.

Kb. 30-40 perc elteltével, és kb. 3-4 keverés után jöhet az összeállítás. Először az étcsokis öntetet keverjük el – habverővel – a felvert tejszín felével. Ha kész - szép homogén tejszínes-étcsokis krémet kapunk - akkor egy kb. 15-16 cm átmérőjű tálat kibélelünk folpackkal, és beleborítjuk az összes étcsokis-tejszínes krémet.

Kb. 2-3 centi vastagon elegyengetjük az edény falán, mintegy kibéleljük vele. Aztán jöhet a tejcsokis-tejszínes összeállítás, amikor ez is szép homogén, akkor belekenjük az étcsokis rétegre. A tetejére is tegyél folpackot, nehogy átvegye a hűtő szagát.
Fagyasztóba vele, legalább 3-4 órára!

A Duplacsokis bomba annyira tömörgyönyör, hogy kb. egy tortaszeletnyinél többet nem lehet belőle egyszerre megenni. Viszont gyakran lehet belőle repetázni. Egyszerűen ISTENI!

TIPP: a Duplacsokis bombát lehet süteményre is borítani – mondjuk csokis piskótára :) -, és akkor nem kell fagyasztani, hanem a piskótával kell lezárni a "bombát", és sima hűtőbe tenni 1-2 órára. Egy nagyon nagy probléma van vele: túl gyorsan fogy ;)

Szólj hozzá!

Címkék: tej tojás csokoládé csoki tejszín duplacsokis bomba csokoládés recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ambrosia-chocolate.blog.hu/api/trackback/id/tr244644119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása